Samen voor een veilige en duurzame toekomst
- sinds 2001 -

Energiedeskundigen

EnergiePrestatie Binnenklimaat (EPB)

Concreet betekent dit dat alle woningen waar vanaf 1 januari 2006 een aanvraag om te bouwen of verbouwen wordt ingediend, aan bepaalde eisen moeten voldoen met betrekking tot energieprestatie en binnenklimaat (EPB-eisen). De energieprestatie van een gebouw drukt uit hoe een gebouw presteert op vlak van energieverbruik. Dit hangt af van verschillende factoren zoals o.a. geleidingsverliezen (afhankelijk van de thermische isolatie), ventilatieverliezen, het rendement van de verwarmingsinstallatie en de warmwaterproductie.

Architecten, aannemers of projectontwikkelaars zien vaak door het bos de bomen niet meer. Daarom houdt VEILICO u op een overzichtelijke manier op de hoogte van alle vernieuwingen. Via volgende links kan u een korte samenvatting van alle nieuwigheden op vlak van de EPB-regelgeving raadplegen:

Nieuwsbrieven: 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023

EnergiePrestatieCertificaat (EPC)

Het EPC, ook wel Energieprestatiecoëfficiënt genoemd, is de coëfficiënt die de energieprestatie van een bestaande woning of bestaand utiliteitsgebouw aangeeft. Deze coëfficiënt wordt berekend op basis van de gebouweigenschappen, de gebouwgebonden installaties en een gestandaardiseerd bewoners/gebruikersgedrag en is verplicht bij verhuur of verkoop van een bestaand gebouw. Een EPC-attest is 10 jaar geldig.

Bij een EPB-studie van een nieuwbouwwoning of een verbouwing die valt onder een ingrijpende energetische renovatie (IER), wordt ook een geldig EPC-attest afgeleverd.

EnergiePrestatieAdvies (EPA)

Gaat u verbouwen maar bent u niet EPB-plichtig? Of wenst u gewoonweg specifiek energieadvies? Dan is een energieprestatieadvies een goede keuze!

Bij een energieprestatieadvies gaat VEILICO specifiek in op de geplande verbouwingswerken van de klant. De doelstelling is eenvoudig: wij zorgen ervoor dat uw project voldoet aan de normen van 2050 die opgelegd worden door de Vlaamse Overheid. Op die manier bent u gerust dat voldaan wordt aan de toekomstige eisen en het gebouw voldoende energiezuinig wordt verbouwd. Indien in desbetreffend geval later een EPC wordt opgemaakt, zullen alle verbouwde scheidingsconstructies en systemen groen kleuren en aangeven dat voldaan wordt aan de eisen van 2050. 👍

Created by 2BuildIT, powered by ZOEKIZ®